Recupel

Recupel

 

Burmex Computers is officieel erkend inzamelpunt voor Recupel.

Breng gerust al uw afgedankt huishoudelijk computermateriaal bij ons binnen, het wordt vakkundig gerecycleerd door Recupel.

Waarom Recupel ?

Elektro-apparaten kunnen afvalstoffen bevatten die schadelijk zijn voor mens en milieu en die moeten we  uit onze leefomgeving  weren.

Al sinds 2001 organiseert en stuurt Recupel het inzamel- en verwerkingsproces : van ontmanteling van gevaarlijke stoffen tot ecologische verwerking in een nieuw product  of recyclage tot nieuwe grondstof. Met Recupel ben u dus 100% gerust.

Waarom recycleren ?

In televisie- en computerschermen met een beeldbuis vinden we zware metalen zoals lood- en bariumglas, een lichtgevend metaalpoeder en verschillende glassoorten. Het glas van de beeldbuis dient bijvoorbeeld als vervanger voor zand in koper-smelterijen.

Het moederbord van een computer bevat goud, zilver,platina en palladium. Deze edelmetalen worden gesmolten en geraffineerd om hergebruikt te worden.  Ze verliezen nooit hun kwaliteit en kunnen telkens opnieuw verwerkt worden.

Waarom werkt Recupel enkel samen met geregistreerde inzamelpunten ?

Afgedankte elektro –apparaten verdienen een correcte verwerking. Daarom doet Recupel enkel een beroep op geregistreerde inzamelpunten, zoals Burmex Computers.  Recupel biedt een waterdichte garantie dat alles verloopt zoals het hoort :

  • Toestellen selecteren, ontmantelen, depollueren(afvalstoffen verwijderen) en laten recycleren gaat volledig volgens het boekje.
  • er komen geen gevaarlijke materialen in onze leefomgeving terecht
  • alles verloopt conform de afvalwetgeving
  • de afvalberg verkleint en ons milieu wordt er beter van

Waarvoor staat de Recupel bijdrage ?

Voor een huishoudelijk apparaat geldt een ‘alles-inbegrepen’ Recupel bijdrage. Deze bijdrage dekt de kosten voor wering en communicatie van Recupel en de inzamel- en verwerkingskosten. Wie zijn afgedankte toestel indient hoeft niks extra te betalen voor de verwerking en recyclage.

Bij Burmex Computers kan u enkel terecht voor het binnenbrengen van huishoudelijke apparaten, voor professionele toestellen vindt u hier

Prijzen bij Burmex Computers zijn steeds inclusief Recupel taksen.  De volledige lijst met bijdragen vindt u hier

Berg recupel